Paul Svensson gillar enkla recept med hållbara ingredienser. För honom är grunden för all mat grönsaksbaserad och det kan ses i hans kokböcker som innehåller mycket mer grönsaker än kött eller andra basvaror!

Han har gjort sig känd för att inspirera andra att anta grönare metoder genom inspirerande rätter som hyllar både växtliv OCH animaliska produkter - balans är nyckeln när man skapar måltider så att det inte uppstår någon obalans samtidigt som maten också är klimatsmart och minskar matsvinn.

Paul Svensson är en prisbelönt kock och har bland annat kommit femma i kock VM 2003. Han har drivit och jobbat som kock på flera kända restauranger som till exempel Bon Lloc och F12.

Tillsammans med Tareq Taylor driver han för närvarande krogen Paul Taylor lanthandel i Sundbyberg och han är även med och driver restaurangen på Fotografiska museet på Södermalm i Stockholm. Så om du vill testa hur maten som Paul presenterar i sina kokböcker smakar när han själv står i köket så är de här restaurangerna värda ett besök. Båda de här restaurangerna delar Pauls matfilosofi med mycket vegetarisk mat och råvaror som är i säsong.

Förutom att skriva kokböcker och att driva restauranger så syns Paul Svensson ofta i TV-rutan. Han syns ofta i nyhetsmorgon på TV4 där han lagar mat. Paul var en av jurymedlemmarna i programmet Sveriges yngsta mästerkock mellan 2017-2019.

Hur gammal är Paul Svensson? Paul är född den 16:e augusti 1974.

Paul Svensson's kokbok SåsAtlas : hållbar njutning