Baka med ditt barn - Bakböcker för barn [2024]

Baka med ditt barn - Bakböcker för barn [2024]
Senast uppdaterad: 10 februari 2024

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Att baka med sina barn kan vara riktigt roligt och gott. Ibland kan det vara svårt med inspirationen och att lägga sig på rätt svårighetsgrad. I den här artikeln så hjälper vi dig att hitta de bästa bakböckerna som du och dina barn kan läsa och lära er av tillsammans.

Gå direkt till listorna:

Om du någonsin har bakat kakor och det inte har blivit som ni tänkt er så kan bakning vara frustrerande. Om du bakar med ditt barn och det inte blir gott så kanske de inte vill baka igen. Det är viktigt att recepten är tillräckligt enkla för barnen att följa så att de inte tappar intresset för att det är för svårt.

Det finns många olika bra barnböcker som fokuserar på just bakning. En del bakböcker för barn innehåller färgglada bilder och illustrationer, vilket gör det roligt för barnen att titta igenom bakboken och välja recept.

Recepten i en bakbok för barn är ofta åldersanpassade, vilket möjliggör det för barnet att baka recepten själva eller med hjälp från en vuxen. Åldern på barnet och hur vana de är att baka spelar så klart roll för när de är mogna att släppas lös själva i köket.

För de allra minsta barnen är det så klart en bra idé att låta en vuxen hjälpa dem i köket. I början handlar det mycket om att hjälpa till och att lära sig. Det finns många olika saker att göra i köket tillsammans med en vuxen - mäta upp, röra om och naturligtvis provsmaka!

Efter ett tag kommer barnet att kunna börja baka recept på egen hand. Nyckeln är att föräldrarna finns där för att hjälpa dem att guida dem genom receptet och svara på eventuella frågor som de kan ha.

Att ha en barnbakbok till sin hjälp kommer vara guld för både dig och barnet. Det finns många böcker som du kan använda när du bakar med ditt barn. De sträcker sig från mycket enkla recept för de yngre barnen till mer komplexa recept som riktar sig till äldre barn och även tonåringar. 

Nedan tipsar vi om de bästa bakböckerna för barn just nu och det finns även information om vilka åldrar på barnet som bakboken lämpar sig för. En del av dessa böcker har även massor av roliga fakta och information om matlagning för barn också!

4 tips på bakböcker för de små barnen

Här listar vi våra bästa tips på receptböcker som passar de yngsta barnen. Hur små kan barnen vara när de börjar baka då? Det är ju så klart väldigt individuellt men de flesta barnböckerna rekommederas från 5 år eller äldre. Självklart kan även barn som är 4 år eller yngre baka men med lite mer hjälp.

Bakredskap till barnen

Bakredskap till barnen

Gör bakningen ännu roligare med barnanpassade bakredskap. I detta fina bakset från Patisse får ni ett bra komplement till de vuxnas bakutrustning.

Baksetet är tåligt och håller för oförsiktiga fingrar. De 3 olika delarna gör bakningen mångsidig och det finns många möjligheter att utvecklas. Setet innehåller:

  • Springform
  • Rågbrödsform
  • Kavel

4 tips på bakböcker för de lite äldre barnen

Här listar vi de bästa bakböckerna som riktar sig till de lite äldre barnen. Författarna själva har angett 9 år eller 10 år som lämplig ålder för deras bakbok.

Mer läsning