Adam Thulin har varit populär bland både tittarna och juryn i TV-programmet Sveriges mästerkock 2022 sedan dag ett. Juryn blev mäkta imponerade av hans pasta med torsk, jordärtskocka och svamp som var den första rätten som han lagade i programmet. Adam har visat prov på en bred matlagningskunskap och varit väldigt duktig på att sätta smakerna i de olika tävlingsmomenten.

Sveriges Mästerkock Adam Thulins kokbok

I finalen så ställdes Adam Thulin mot Jimmy Guo, två väldigt duktiga matlagare som också blivit goda vänner under programmets gång. Det blev till slut Adam som var den som drog det längsta strået och till slut stod som vinnare. Precis som tidigare års vinnare av Sveriges Mästerkock så får vinnaren ge ut en kokbok och Adam Thulins kokbok heter Ett bord, flera smaker. I kokboken så bjuder Adam på flera recept med inspiration från kök världen över. Det var inte bara ett kokbokskontrakt som stod på spel i finalen utan också en fin prissumma till segraren på 250 000 kronor

Kokboken släpptes till försäljning den 7:e april 2022 och ges som vanligt ut av förlaget Bonnier Fakta.

Köp kokboken här

Adam Thulins bakgrund och framtidsdrömmar

När Adam inte står i köket i Sveriges Mästerkock så jobbar han som cafébiträde på ett café i Katrineholm, staden so han också bor och är uppväxt i. Adam Thulin som är 21 år gammal var den yngsta deltagaren som tog sig vidare till slutspelet i Gävle i tävlingen. Sitt intresse för matlagning har han fått dels genom sin mamma men också av stjärnkocken Tommy Myllymäki som också han är från Katrineholm.

Adam Thulin har redan innan han vann Sveriges Mästerkock sagt att han vill gå all in på mat och kockyrket. Hans dröm efter programmet är att få jobba vidare med matlagning och gärna då på en restaurang som han känner att han delar matfilosofi med. En annan dröm är att någon gång i framtiden ställa upp i Årets kock, en annan matlagningstävling där Sveriges främsta kockar gör upp om titeln som Sveriges bästa kock.

Att Adam Thulin är en tittarfavorit syns också på hans instagram. Sedan tävlingen började sändas så har Adam använt kanalen till att dela med sig av matlagningsinspiration och lite "behind the scenes"-bilder från inspelningarna. På köket.se så kan ni ta del av Adams recept på bland annat rätter som han lagat under tävlingen Sveriges Mästerkock. 

Hur gammal är Adam Thulin? Adam är född den 17:e juli 2000 och var alltså 21 år gammal när han vann tävlingen.

Adam Thulin's kokbok Ett bord, flera smaker - Vinnare av Sveriges mästerkock 2022