Tareq Taylor är kocken som verkligen går hem i rutan. Hans trevliga personlighet ledde honom hela vägen till att få tända ljuset på julafton i SVT 2021. Det om något är ett kvitto på att han är omtyckt av svenska folket.
Tareq är en väldigt duktig kock och år 2017 vann han tävlingen Kockarnas kamp som sänds på TV4. Om du vill testa Tareq's mat så har du möjligheten att göra det då han har drivit och driver flera restauranger. För närvarande så driver han Kockeriet i Malmö och Paul Taylors Lanthandel i Sundybyberg som han driver tillsammans med kocken Paul Svensson.
Tareq Taylors Kokböcker
Tareq taylor har gett ut ett flertal kokböcker och han brukar ofta fokusera på en viss råvara eller på ett visst sätt att laga mat i sina kokböcker. Klimatsmart mat och att nyttja mycket grönsaker är något annat som man kan vara säker på att få om du köper en kokbok av Tareq Taylor.
Hans palestinska rötter genomsyrar också hans matlagning och det finns mycket influenser från mellanöstern i Tareq's kokböcker.
Ett axplock av de tv-program som Tareq har synts i senaste åren:
- Tareq Taylor's Nordic Cookery
- Kockarnas kamp
- Tareq Taylors matresa
- Stjärnorna på slottet - Tareq lagar maten till gästerna
- Bäst i köket
- Julvärd i SVT
Hur gammal är Tareq Taylor? Tareq är född den 30:e Juli 1969
Tareq Taylor's kokbok Grilla
Grilla
Boken släpptes 18 april 2023
Bokens beskrivning:Tareq Taylor är tillbaka med en omfångsrik grillbibel där han grillar allt till sommarens middagar: nöt-, fläsk- och lammkött, kyckling och anka, fisk och skaldjur och såklart en massa grönsaker. Till och med efterrätten lägger han på grillen.
Recepten spänner från det enklaste enkla till helgrillat lamm - för den som tänker ställa till med fest för många. Även tillbehör i form av såser, röror och sallader ingår.
Med Tareqs träffsäkra smaklökar utlovas en skön blandning av mustiga, heta, syrliga, örtiga smaker från Medelhavet, Mellanöstern, Asien, USA, Sydamerika och inte minst Sverige.
I boken finns även fakta om tekniker och redskap, om bästa grillkolen och hur man håller glöden vid liv under hela grillprocessen.