Tareq Taylor är kocken som verkligen går hem i rutan. Hans trevliga personlighet ledde honom hela vägen till att få tända ljuset på julafton i SVT 2021. Det om något är ett kvitto på att han är omtyckt av svenska folket.
Tareq är en väldigt duktig kock och år 2017 vann han tävlingen Kockarnas kamp som sänds på TV4. Om du vill testa Tareq's mat så har du möjligheten att göra det då han har drivit och driver flera restauranger. För närvarande så driver han Kockeriet i Malmö och Paul Taylors Lanthandel i Sundybyberg som han driver tillsammans med kocken Paul Svensson.
Tareq Taylors Kokböcker
Tareq taylor har gett ut ett flertal kokböcker och han brukar ofta fokusera på en viss råvara eller på ett visst sätt att laga mat i sina kokböcker. Klimatsmart mat och att nyttja mycket grönsaker är något annat som man kan vara säker på att få om du köper en kokbok av Tareq Taylor.
Hans palestinska rötter genomsyrar också hans matlagning och det finns mycket influenser från mellanöstern i Tareq's kokböcker.
Ett axplock av de tv-program som Tareq har synts i senaste åren:
- Tareq Taylor's Nordic Cookery
- Kockarnas kamp
- Tareq Taylors matresa
- Stjärnorna på slottet - Tareq lagar maten till gästerna
- Bäst i köket
- Julvärd i SVT
Hur gammal är Tareq Taylor? Tareq är född den 30:e Juli 1969
Tareq Taylor's kokbok Middag i en gryta

Middag i en gryta
Boken släpptes 3 november 2021
Bokens beskrivning:En av Sveriges största matprofiler, prisade kocken Tareq Taylor, kommer här med en ny kokbok full av grytor. En gryta sköter sig mer eller mindre själv på spisen och gör att du kan ägna dig åt gästerna i stället för åt matlagning. Så använd kastrullen modell större eller grytan som står där i köksskåpet – ofta! Visst kan det ta lite tid att få till det där möra köttet som smälter i munnen, men medan grytan puttrar kan du ju göra helt andra saker. Ett stort plus med grytor är att de ofta kan förberedas och lagas i förväg, ett annat är att de efter någon dag smakar ännu bättre. Och med Tareq Taylors omisskännliga smaksäkerhet och kryddning från jordens alla hörn kan det förstås inte bli annat än gott, oavsett om grytan är grön eller innehåller kött, fågel eller fisk.
