Markus Aujalay är en framgångsrik krögare och kock som kanske mest är känd för svenska folket som en av domarna i juryn i progammet Sveriges Mästerkock. Han är faktiskt den domare som varit med längst av alla i jury, ända sedan programmets start 2011 har Markus varit med och bedömt duktiga amatörkockar.

När det kommer till skrivandet så har Markus Aujalay skrivit flera kokböcker. Hans kokböcker brukar innehålla väldigt blandade typer av recept och mycket grönt. Det var faktiskt ett tag sen som Markus Aujalay gav ut en kokbok, senaste släppet gjordes 2017. Därav kan det vara lite svårt att få tag på Markus Aujalays kokböcker då flera är slut hos förlaget, men de syns ofta på begagnatmarkaden. Vi får hoppas att det snart är dags igen för Markus Aujalay att ge ut en ny kokbok.

När han inte sitter i juryn för Sveriges mästerkock så driver han flera restauranger och arbetar som kock. Markus har blivit prisbelönt för sin matlagning flera gånger och år 2004 så vann han pris som årets kock i Sverige. Han har jobbat på restauranger som Operakällaren och restaurang Fredsgatan 12.

Nu mera driver Aujalay flera krogar i egen regi, restaurang winterviken, fjällpuben i Åre och restaurang Tegelbacken. Så om du själv vill bedöma Markus Aujalays matlagning så finns det flera ställen att göra det på. Visste du att det är i lokalerna till hans restaurang i Winterviken som delar av inspelningen av Sveriges Mästerkock sker. 

Om du vill ta del av mer recept från Markus Aujalay än de som finns i hans kokböcker så har han sedan en tid tillbaka en egen youtube-kanal där han visar upp sin matlagning. Mycket italiensk mat är det på kanalen så det är ett tips för er som gillar det!

Hur lång är Markus Aujalay?
1,64. Det är tydligen en vanlig fråga som Markus får. Kanske är det för att han syns så mycket i tv-rutan som folk ställer sig denna fråga hemma i soffan. 

Hur gammal är Markus Aujalay?
Markus är född den 30:e April 1971

Markus Aujalay's kokbok Markus mat : samlade favoritrecept för alla tillfällen