Jennie Wallden deltog i Sveriges Mästerkock 2013 och blev en favorit hos både juryn och svenska folket. Jennie stod till slut som segrare av tävling och vann Sveriges Mästerkock 2013.

Förutom äran att vinna tävlingen så fick Jennie Wallden också ge ut sin första kokbok. Jennie är född i Sydkorea och även om hon flyttade till Sverige redan som sexåring så har hennes kokböcker mycket influenser från det sydkoreanska och asiatiska köket.

En av flera saker som gjort Jennie Walldens kokböcker så populära är hennes förmåga att mixa rätter och ingredienser mellan olika kök. De kök som vi oftast ser i hennes böcker är det asiatiska, italienska och västerländska köket.

Jennie Wallden startade en restaurang vid namn Namu i Malmö år 2015 tillsammans med sin make. På restaurangen kan du ta del av Jennies smakkombinationer från det koreanska köket blandat med det Svenska. Restaurangen är mycket omtyckt  och fick år 2016 utmärkelsen Bib Gourmand.

Guide Michelin delar förutom sina stjärnor också ut Bib Gourmand till de bästa restaurangerna som erbjuder de mest prisvärda matupplevelserna av hög klass och kvalité.

Vi ser ofta Jennie Wallden i tv-rutan då hon lagar mat i nyhetsmorgon och på koket.se egna tv-kanal.

Jennie är också utbildad sommelier och har tagit fram ett riesling vin vid namn YOKO. Vinet är speciellt framtaget för att passa ihop med smakerna från det asiatiska köket. 

Hur gammal är Jennie Walldén? Jennie är född den 4:e Mars 1976

Jennie Walldén's kokbok Nudlar