Tom Sjöstedt är en prisbelönt kock som bland annat vunnit priset som årets kock år 2008. Han har jobbat på flera restauranger men är mest känd för sin egen restaurang Lilla Ego som Tom startade och driver tillsammans med Daniel Räms.

Restaurangen Lilla Ego som ligger i Stockhoklm är omåttligt populär för sin goda mat. En av anledningarna till att restaurangen har blivit så populär är att maten är väldigt kreativ och god utan att vara en fine dining restaurang.

Lilla Ego är också namnet på den kokbok som Tom Sjöstedt och Daniel Räms släppte år 2016 där läsarna kan ta del av de sjukt goda recepten som de serverar på Lilla Ego.

Sedan 2021 så har vi även sett mer av Tom Sjöstedt i TV-rutan då han är med i juryn i TV-Programmet Sveriges Mästerkock.

Tom Sjöstedts kokböcker påminner en hel del om stilen på hans restaurang Lilla Ego. Det är mycket goda tillbehör och oväntade kombinationer som inte är så lätta att komma på själv. Men med Toms hjälp i hans kokböcker så kan även hemmakocken lyckas laga väldigt spännande och god mat. 

Hur gammal är Tom Sjöstedt? Tom är född den 5:e September 1975

Tom Sjöstedt's kokbok Äntligen helg