Sara Ask är dietist, receptkreatör och författare. Hon är legitimerad dietist och har jobbat på bland annat Astrid Lindgrens barnsjukhus. Hon syns också som skribent och expert i tidningar och magasin om mat.

Sara Ask har med sin gedigna bakgrund blivit en populär kokboksförfattare inom framförallt vegetariska kokböcker och kokböcker för barn. Hennes erfarenhet från sjukhus och att hon är utbildad dietist gör att det hon skriver alltid vilar på en trygg grund. Något som kan vara extra skönt för föräldrar som söker kunskap om barn och ätande.

Hon har också kombinerat de här två genrerna i flera böcker och i Sara Asks kokböcker finns det många vegetariska recept som funkar bra för hela familjen. Sara Ask och Tareq Taylor har tillsammans skrivit en kokbok om hur du kan använda maten som ett verktyg för att förbättra din hälsa. Där Sara bistår med sin expertis från hälsoforskningen och där Tareq fokuserar på att recepten ska smaka riktigt gott.

Förutom att skriva kokböcker så är Sara Ask också en uppskattad föreläsare och hon föreläser bland annat om vegetarisk mat och om hur man ska tänka kring barn och mat.

Hur gammal är Sara Ask? Sara Ask är född 1976

Sara Ask's kokbok Hej, hej vardagsmat!