Sara Ask är dietist, receptkreatör och författare. Hon är legitimerad dietist och har jobbat på bland annat Astrid Lindgrens barnsjukhus. Hon syns också som skribent och expert i tidningar och magasin om mat.
Sara Ask har med sin gedigna bakgrund blivit en populär kokboksförfattare inom framförallt vegetariska kokböcker och kokböcker för barn. Hennes erfarenhet från sjukhus och att hon är utbildad dietist gör att det hon skriver alltid vilar på en trygg grund. Något som kan vara extra skönt för föräldrar som söker kunskap om barn och ätande.
Hon har också kombinerat de här två genrerna i flera böcker och i Sara Asks kokböcker finns det många vegetariska recept som funkar bra för hela familjen. Sara Ask och Tareq Taylor har tillsammans skrivit en kokbok om hur du kan använda maten som ett verktyg för att förbättra din hälsa. Där Sara bistår med sin expertis från hälsoforskningen och där Tareq fokuserar på att recepten ska smaka riktigt gott.
Förutom att skriva kokböcker så är Sara Ask också en uppskattad föreläsare och hon föreläser bland annat om vegetarisk mat och om hur man ska tänka kring barn och mat.
Hur gammal är Sara Ask? Sara Ask är född 1976
Sara Ask's kokbok Kaosvego

Kaosvego
Boken släpptes 16 mars 2021
Bokens beskrivning:Det är torsdag. Du har haft en medelmåttig dag på jobbet. Du är trött och hungrig, och det känns verkligen inte särskilt lockande att ställa sig vid spisen. Men frukta inte! Hjälpen är här.
Kaosvego är kokboken för dig som vill åt magin vid middagsbordet, bara inte jobba ihjäl dig för att nå dit. Med tjuren Ferdinand som ledstjärna har författarna till succékokböckerna Meravego, Ännu mera vego och Mega vego skapat ett femtiotal helt nya recept på vegetariska vardagsmåltider som går snabbt att svänga ihop och inte kräver tusen krångliga ingredienser för att bli goda. Laga quesadillas på en kvart, släng ihop en latmanslasagne eller fixa en nektarinpasta med rostade honungsmandlar i en handvändning.Allt för att få tid över till allt det där andra, som också spelar roll att sitta ner, njuta av maten och lukta på blomm persiljan.
Mellan recepten delar författarna med sig av sina bästa tips på hur du blir en köksninja, hur du curlar dig själv inför vardagsmatlagningen och hur du höjer en kaosig vardagsmåltid till konst med några enkla genvägar. Boken innehåller dessutom ett helt kapitel med solorätter som passar extra bra att laga till en, och som gör lunchrasten på hemmakontoret eller sittningen vid solomiddagsbordet till något alldeles extra.
