Petter Alexis Askergren är främst känd för det svenska folket för hans musik. Petters genombrott som artist kom 1998 med låter som mikrofonkåt och vinden har vänt. 

Utöver sitt artisteri så har Petter sysslat med en hel del olika projekt och det som vi tar upp här är Petters vinintresse. När Petter skulle fira 15 år som artist så var han med och tog fram ett prosecco vin. Det var i samma veva som detta som han också utbildade sig till sommelier och hans vinintresse intensifierades.

Tillsammans med Alf Tumble har Petter skrivit böcker om vin. I deras vinböcker så lägger de sig på en nivå som passar bra för den som är ny på vin. Det behöver inte vara snobbigt och dyrt för att vin ska vara kul är lite av deras filosofi. Samarbetet med Alf sträcker sig inte bara till vinböcker utan de gör också en podcast tillsammans, "Dela en flaska". En podd där de delar med sig av vintips och allmänt prat om vinets underbara värld.

Petter har också varit med och tagit fram egna viner tillsammans med The Wine Team under varumärket P.Lex. Precis som i Petters vinböcker så syns hans intresse för regionen Piemonte i Italien i utbudet av de viner han tagit fram. Om du vill prova något av Petters viner så finns de att köpa på systembolaget.

Hur gammal är Petter? Petter är född den 25:e Maj 1974

Petter Alexis Askergren's kokbok Nebbiolo - så funkar det