Alf Tumble är utbildad sommelier och verkar bland annat som författare, vinskribent och föreläsare. Tumble var tidigare musiker men började intressera sig för vinets värld tidigt 2000-tal. Det verkar ha varit en lyckad match då Alf Tumble är en av våra mest kända författare av vinböcker.

Tumble har drivit flera projekt tillsammans med Petter, mer känd som rapparen Petter. De gör podcasten "Dela en flaska" tillsammans. Alf Tumble har också skrivit inte bara en utan flera böcker om vin med Petter. Petter och Alf sänker nivån för nya personer att lära sig mer om vin i deras podcast och vinböcker. Det behöver inte vara snobbigt och dyrt för att vin ska vara kul är lite av deras filosofi.

Alf Tumble har skrivit flera vinböcker och det finns böcker om vin som passar både för nybörjaren och den som redan har god kunskap om vin. Det finns böcker som handlar om mer klassiska vindistrikt som Italien och Frankrike men i hans senaste vinbok, vin med ny adress så utforskar Tumble en hel del uppstickare i vinvärlden.

Sedan 2013 skriver Alf Tumble för Dagens Nyheter . Där delar han med sig av tips på vin och sin kunskap om olika druvor och vindistrikt.

Hur gammal är Alf Tumble? Alf är född den 27:e Februari 1978

Alf Tumble's kokbok Vin med ny adress