Leif Mannerström är en av våra absolut mest folkkära och prisbelönta kockar. Han var länge, fram till 2020, uppskattad domare som en av jurymedlemmarna i Sveriges mästerkock. Leif har ägnat sig åt matlagning i hela sitt vuxna liv och började jobba i kök redan som 15-åring. Mannerström fick med sin restaurang Sjömagasinet i Göteborg en stjärna i guide michelin, stjärnan behöll restaurangen i över tio år.

Leif Mannerström har givit ut en hel del kokböcker under sin långa karriär. Många av kokböckerna är nischade med fokus på specifika råvaror eller speciella tillfällen. Vilt, husmanskost, grillning, fisk & skaldjur, julmat, ja det finns en kokbok av Leif Mannerström för de flesta tillfällena. Flera av Mannerströms kokböcker har vunnit pris i olika kategorier som årets svenska måltidslitteratur.

Om ni väljer att köpa en kokbok av Mannerström så kan ni vara säkra på att ni går en gedigen receptbok med svensk husmanskost. Alltid med recept som lagas från grunden.

Det är inte bara hans kokböcker som vunnit priser utan även Leif själv har fått mängder av priser. Priset som kockarnas kock i Sverige har han vunnit hela tre gånger. År 2012 blev han utsedd till Årets Göteborgare.

Om man inte får nog av Leif Mannerström så har han en egen youtube-kanal sedan 2020. På hans kanal så delar han med sig av sin kokkonst och recept helt gratis.

Hur gammal är Leif Mannerström?
Leif är född den 17:e Mars 1940

Leif Mannerström's kokbok Mannerströms berså