Jonas Cramby är en kokboksförfattare och matskribent som länge jobbat för tidskriften Café. Förutom att skriva tradionella kokböcker så har även gett ut ett antal böcker i foodisar-serien, Tokyo för foodisar och Stockholm för foodisar. De här böckerna kan ses som en reseguide med fokus på mat och restauranger i den aktuella staden. Böckerna har getts ut på flera språk i flera länder.

Jonas Crambys matlagning och recept hämtar influenser ifrån hela världen. I Crambys  kokböcker så har det hittills handlat mycket om det asiatiska köket och det sydamerikanska köket. Han har släppt över fyra kokböcker med recept från det asiatiska köket.

Kokböckerna av Jonas Cramby bygger på mycket research. Han försöker lära sig av lokalbefolkningen hur maten lagas på autentiskt vis. Sedan vidareutvecklar han ofta recepten så att de passar hans egen stil. Resultatet brukar bli väldigt bra!

Hans krönikor har blivit flerfaldigt hyllade och år 2009 blev han utsedd till årets krönikör av Sveriges Tidskrifter. Krönikorna handlar 

Hur gammal är Jonas Cramby? Jonas är född den 27:e Januari 1970

Jonas Cramby's kokbok Mackor