Jessica Frej blev en tittarfavorit när hon deltog i Sveriges Mästerkock 2011. Det blev dock ingen vinst för Jessica och således ingen kokbok den gången.

Men Jessica blev ju som bekant väldigt populär och det tog inte lång tid innan hon hade ett kontrakt med ett förlag. Hon har sen sitt genombrott 2011 redan släppt över tio kokböcker och är en av de kokboksförfattare som säljer bäst i Sverige.

Jessicas koncept är att ge ut kokböcker med lättlagad mat inom en rad olika områden. Festmat, grillat, vegetariskt och glutenfritt är några av de teman som hennes böcker har haft och alla har den gemensamma nämnaren att det ska vara lätt att laga.

Sedan genombrottet i Sveriges Mästerkock så har vi kunnat se Jessica Frej i flera olika sammanhang. Hon driver en egen blogg och youtube-kanal där hon bjuder på lättlagade recept. Hon gästar ofta nyhetsmorgon i TV där hon delar med sig av matlagningstips och recept till svenska folket.

Jessica Frej ger även ut kurser och föreläser om sin matlagning. Temat på föreläsningarna är detsamma som i hennes kokböcker, lättlagad mat och hur du gör för att vinna tid i köket när livspusslet ska lösas.

Hur gammal är Jessica Frej? Jessica är född den 12:e April 1989

Jessica Frej's kokbok Laga mat