Gustav Johansson har gjort sig ett namn inom vegansk mat med hans blogg "Jävligt Gott". Bloggen startade han redan 2011 och Gustav kan beskrivas lite som en pionjär inom bloggandet om vegomat. Bloggen har också blivit prisad och vunnit priser som den bästa matbloggen.

Gustav Johansson har släppt flera kokböcker där han lär ut hur han lagar vegansk mat. Rätterna som lagas i hans recept är ofta rätter som vi känner igen ifrån det traditionella köket. Gustav gör om klassiska rätter och lagar de på veganskt vis. 

Hans filosofi att försöka översätta traditionella rätter till veganska har gjort honom till en profil inom hållbar matlagning. Gustav försöker inspirera och normalisera vegomaten. Det ser man också i hans veganska kokböcker. Gustav använder gärna en terminologi som man känner igen från det traditionella köket.

Normal mat behöver inte innehålla kött utan kan lika väl vara vegansk och att därför inte namnge de veganska rätterna på ett visst sätt kan bidra till normaliseringen av vegansk mat enligt Gustav.

Hur gammal är Gustav Johansson? Gustav är född den 13:e Mars 1987

Gustav Johansson's kokbok Vegansk hemkunskap