Fredrik Eriksson är en berömd svensk kock och kokboksförfattare som länge har har synts i TV-rutan. Fredrik har lagat mat i nyhetsmorgon på TV4 sedan 1992.

Fredrik Eriksson har skrivit flera kokböcker och Fredrik Eriksson gav ut sin första kokbok så tidigt som 1992. Fredrik är en av redaktörerna bakom klassikern Bonniers kokbok. En kokbok som finns i många svenska hem. Fredrik är också delaktig i framtagandet av menyn till nobelfesten och har varit med och författat kokboken med recept från nobelfesten. Den här kokboken vann pris som världens bästa kokbok 2017 på Gourmand Awards och har också getts ut på engelska.

Fredrik började sin karriär med anställning på Erik Lallerstedts restauranger där han fick en gedigen utbildning. Han har också jobbat på ett antal franska topprestauranger med stjärnor i Guide Michelin. Med all den här erfarenheten i bagaget så har också lyckats väl med sin egna restauranger.

Om ni vill prova på maten som Fredrik komponerar så finns det flera möjligheter. Fredrik Eriksson driver för närvarande två restauranger i Stockholm. Långbro Wärdshus och restaurangen på Nationalmuseum.

Han har blivit flerfaldigt prisbelönt och har vunnit pris som kockarnas kock och årets kock i Sverige. En tävling som han på senare år också varit ordförande för.

Fredrik Eriksson har länge varit känd för sina recept på fisk & skaldjur och han har på senare år börjat fokusera mycket på grön mat med fokus på hälsa och klimatet.

Hur gammal är Fredrik Eriksson? Fredrik är född 1964

 

Fredrik Eriksson's kokbok Nobelfesten - nya recept och klassiska menyer