Har du någonsin funderat på att delta i en matlagningsutmaning på TV? Fanny Werngren, en av finalisterna i Sveriges Mästerkock, gjorde precis det och har varit en passionerad matlagningsentusiast sedan barnsben.

Trots att hon alltid har varit intresserad av mat och har följt programmet i många år, var det först nu när hon är 26 år gammal som hon kände sig redo att söka till tävlingen. Hon tror att hennes fokus och förmåga att hantera flera uppgifter samtidigt är vad som gör henne till en bra kock.

Fanny bor i Öster Mälarstrand, Västerås, med sin sambo Martin och hunden Beu, och hjälper till i butiken på deras båtvarv samtidigt som hon jobbar i en butik i stan. Utöver matlagning älskar hon att åka båt och tillbringa tid med sin fyrbenta vän.

Under inspelningarna av tävlingen vande sig Fanny snabbt vid kamerorna, trots att hon i början var lite nervös. Hon beskriver upplevelsen som jätterolig och det var extra spännande att få möjlighet att laga mat för en professionell jury bestående av kända kockar. Även om det var lite skrämmande att stå inför dessa experter, var det en ärofylld erfarenhet att servera dem en måltid.

Följ med Fanny Andersson Werngren på hennes Instagram, "petitebyfanny", och upptäck hennes kulinariska äventyr!

Fanny Werngren charmade juryn flera gånger och är tillsammans med Nazuk Turdieva en av två finalister i Sveriges Mästerkock 2023.