Erik Videgård är en riktig veteran inom den svenska matlagningsscenen. Han började sin karriär inom mat och matlagning redan i slutet av 1970-talet. Han blev känd för att ha varit en av de som introducerade det kinesiska Sichuanköket på allvar i Sverige. 

I Erik Videgårds kokböcker så hämtar han ofta inspiration från det asiatiska köket. Det är inte bara det kinesiska köket som syns i hans kokböcker utan många recept är också hämtade från det japanska köket.

Som krögare har han drivit flertalet kända restauranger i Stockholm och Sverige. Några av de mest kända restaurangerna som Erik Videgård har drivit:

På nyhetsmorgon i TV4 så är Erik Videgård ett välkänt ansikte då han ofta är med och lagar mat i studion och bjuder på sina tips och recept.

Erik Videgård är också en mycket duktig på vin och annan dryck, han har vunnit Svenska mästerskapet för somellier och även tävlat i internationella sommeliertävlingar. 

Hur gammal är Erik Videgård? Erik är född den 13:e Augusti 1960

Erik Videgård's kokbok Berättelser och recept