Mat med guldkant – recept och menyer för vardag och fest

Äntligen är Catarina König tillbaka med en ny glänsande kokbok fylld till bredden med det som är hennes signum – enkla, snabba och gudomligt goda recept till lyxiga middagar – som passar både till vardagar och till fest, från tilltugg till desserter.

I kapitlen mingelmat, förrätter, varmrätter och desserter finns allt du behöver för att skapa en middagsmeny med extra guldkant. Här finns också ett antal färdigkomponerade trerättersmenyer som kan inspirera till härlig en spontanmiddag med grannen, en romantisk supé på tu man hand, tjejmiddag, herrmiddag och mycket annat.

Catarina bjuder på sina lyxigaste mingeltilltugg som små söta löjromssemlor, asiatiska smakbomber, het räkröra på friterad gyoza, tre varianter på råbiff m m. Här finns också recept på steamed buns med långbakad fläsksida (Catarinas absoluta paradrätt), bästa Texas chilin, magiska räktacos, hälleflundra med sparriscrudité, torskrygg med brynt misosmör, fylld pasta och pepitos som ligger henne nära om hjärtat och får smaklökarna att dansa. Prova också lite enklare vardagslyx såsom piri piri-kyckling, krämig pasta och japansk schnitzel. Mums! Till efterrätt kan du bjuda på friterad munk och vit chokladglass toppad med muskot-kolasås eller Catarinas variant på marängsviss med salt maräng; cheesecake i glas på tre sätt och mycket mer som är perfekta desserter att kröna en fantastisk måltid med.

Missa inte heller chansen att lära dig Catarinas tips och trix i köket, både när det gäller smaker, uppläggningar och menytänk.

Fler kokböcker från Catarina König