Kalvdans och Ostbågar

  • Kategorier:
  • Barn
  • Lättlagat
  • Utgivningsår: 15-09-2022
  • ISBN: 9789189145788

EN BOK OM ATT SKAPA MATMINNEN 

Våra barndomar bygger i hög grad på matminnen. Att samlas runt mat och känna dofterna från köket är en del i banden som knyts mellan oss och vår omgivning. Anknytningen mellan förälder och barn kretsar ofta kring mat. Mat är näring, omsorg och på många sätt mötet med världen. 

När Björn Wahlund, till yrket kock och kökschef på Riche och Teatergrillen, blev pappa var ambitionen glasklar. Han och sonen skulle laga mat tillsammans! Men sonens äter allt byttes snart ut till mackor med bara smör. Från att förberedelserna och måltiderna varit lustfyllda och roliga förvandlades de till tjat, konflikt och kamp. 

I relation till sin egen roll som pappa minns Björn de där matminnena som betytt så mycket för honom själv. Som han också vill skapa för sina egna barn. Att de, precis som han, ska minnas maten som åts och kärleken som var en del av tillagningen.

Inifrån sin verklighet har Björn Wahlund gjort en personlig kokbok för föräldrar och matintresserade fylld av sina bästa recept, personliga berättelser och knep när vardagen är fylld av matvägran och inspirationen lyser med sin frånvaro. Alla ska kunna samlas runt bordet! 

Björn Wahlund är kökschef på Riche och Teatergrillen. Han har tidigare varit restaurangchef på Moderna museets restaurang och på Eriks Gondolen samt jobbat på bland annat Djuret, Linnéa&Peter och DeVille. Kalvdans och ostbågarär Björns kokboksdebut.

Artiklar som boken omnämns i