Tommy Myllymäki började intresserar sig för mat tidigt genom sin mamma och mormor. Tommy fick tidigt vara med och hjälpa till i köket och det var rejäla måltider som dukades upp på somrarna i Finland.

Tommy har jobbat på flera välrenommerade restauranger i Sverige som Gondolen och Pontus By The Sea. Tommy Myllymäki har också själv startat många restauranger. Den senaste restaurangen som Tommy startade är restaurang Aira på Djurgården i Stockholm som redan från start hade högt ställda förväntningar på sig. De här förväntningarna infriades och restaurang Aira blev 2021 tilldelad en stjärna i guide michelin.

Tommy Myllymäki gav ut sin första kokbok 2013 och har sedan dess släppt ett tiotal kokböcker. Tommy Myllymäkis kokböcker har blivit väldigt populära och gemensamt för hans kokböcker är att de ofta håller sig till ett visst tema. Istället för att skriva kokböcker med väldigt varierat innehåll så fokuserar han på ett fåtal rätter eller råvaror. 

Myllymäkis kokböcker kan verkligen rekommenderas att ha som grund till de som vill ta sin matlagning till nästa nivå och fokusera på olika moment eller råvaror i köket. För att exemplifiera så har han skrivit en kokbok om Fisk & Skaldjur där han djupdyker och delar med sig av ett åttiotal recept baserat på fisk.

Tommy är en av de svenska kockarna som har tävlat med mest framgång ute i europa och världen. Han har flera gånger deltagit i tävlingen Bocuse D´or och hamnat på prispallen, som bäst har det blivit en silvermedalj i den prestigefyllda tävlingen. I Sverige har Tommy också tävlat och han vann tävlingen Årets kock 2007.

Det har också blivit en hel del medverkan i TV för Tommy Myllymäki, några av de TV-program där han har medverkat i:

  • Mitt kök sverigeresan på TV4
  • Kockarnas kamp på TV4
  • Nyhetsmorgon TV4
  • Tommy Myllymäki - med smak av guld. Dokumentär om Tommys förberedelser och deltagande i Bocuse d'Or 2015.

Hur gammal är Tommy Myllymäki? Tommy är född den 13:e Juli 1978

Tommy Myllymäki's kokbok Såser