Samantha Santambrogio-Öberg är en kokboksförfattare och matentrepenör som driver företaget al dente. Hon flyttade till Sverige från Italien 1996 och jobbade då som systemutvecklare. Efter tio år så valde hon att följa sina drömmar och satsade fullt ut på mat och kultur. Att det var italiensk mat och kultur som hon valde att fokusera på föll ju sig så klart naturligt.

Vill du lära dig att laga italiensk mat på italienarnas vis så är en italiensk kokbok av Santambrogio-Öberg ett perfekt val. I sina olika kokböcker så fokuserar hon på riktiga klassiker från det italienska köket. Det är pasta, pizza och gelato precis som det tillagas i Italien.

Ofta är kokböcker med italiensk mat på svenska inte skrivna av en italienare men i Samanthas fall så är det ju faktiskt så. Så vi rekommenderar verkligen att kolla in Samanthas kokböcker om du är nyfiken på italiensk mat.

Samantha Santambrogio-Öberg driver som sagt ett företag med fokus på mat, kultur och resor. På al dente så kan du gå olika matlagningskurser där du lär dig alltifrån grunderna i det italienska köket till mer avancerade matlagningsmetoder. En perfekt present till den matlagningsintresserade.

Samantha Santambrogio-Öberg's kokbok Al Dente