Per Morberg behöver knappast någon närmare presentation, det är den kokboksförfattare i Sverige som under det senaste decenniet har sålt flest kokböcker.

Utöver att skriva kokböcker och spela in matlagningsprogram på TV så har Per Morberg också gjort sig känd för allmänheten genom sin medverkan i flera filmer, tv-serier och teaterföreställningar. Han har bland annat medverkat i tv-serien Rederiet och i flertalet Beck-filmer.

Här är det dock fokus på Per Morbergs matlagning och den stil som gjort honom så populär när svenska folket ska köpa kokböcker. Han har deltagit i ett flertal TV-program som handlar om mat, bland annat:

  • Vad blir det för mat?
  • Den stora matresan
  • Sveriges Mästerkock som domare
  • Jakt & Fiske

Per Morbergs kokböckers tema

Sättet han lagar mat på blev uppmärksammat i TV-programmet "Vad blir det för mat". Köket är ofta lite kaotiskt och maträtterna är kreativa och tillagas med stor passion, gästerna kommer och går om vartannat.

Råvarorna till hans maträtter kommer ofta från jakten som också är ett intresse som han har nära hjärtat. Per Morberg har bland annat skrivit en kokbok som tar upp både jakt och matlagning

Stilen på hans matlagning som också genomsyrar hans kokböcker utgår från att maten ska lagas från grunden (eller till och med jagas själv). Det behöver dock inte vara svårt och komplicerat för att maten ska smaka gott utan Per Morbergs kokböcker innehåller många recept som är enkla för hemmakockarna att ta till sig.

Grillning, vin & drinkar, husmanskost, jakt och vilt är ämnen som Per Morberg har fokuserat på hittills i de kokböcker som han släppt. Med tanke på det tempot som han har släppt kokböcker i senaste åren så kan det säkerligen snart dyka upp en ny kokbok igen. Så det kan vara värt att hålla utkik här för att hålla koll på när nästa kokbok av Per Morberg släpps.

Per Morbergs recept florerar på en hel del ställen på nätet. En del är från hans kokböcker men det finns också många recept från hans medverkan i olika tv-program. Här kan ni till exempel läsa Per Morbergs recept på toast skagen från kokboken Morberg : scenen, livet och konsten att laga mat.

Per Morberg's kokbok Morberg lagar husmanskost II