Mathias Dahlgren är en av Sveriges främsta kockar och har drivit och driver flera restauranger i egen regi. Hans restauranger har blivit tilldelade stjärnor i Guide Michelin flera gånger. Restaurangerna Bon Lloc och Matbaren har fått en stjärna vardera och Matsalen har blivit tilldelad två stjärnor. 

Mathias Dahlgren har skrivit flera kokböcker med blandat innehåll. Många av Mathias kokböcker har mycket innehåll från hans restauranger och dess olika filosofier. Rutabaga som är en vegetarisk kokbok av Mathias Dahlgren fokuserar precis som restaurangen på vegetariska recept. Det har ju blivit en del böcker genom åren eftersom att Mathias har varit med länge och det finns en kokbok för de flesta behov om man letar i Mathias Dahlgrens arkiv.

Den 26:e april 2022 släpptes Mathias Dahlgrens senaste kokbok - Mat i sommartid. Precis som namnet antyder så fokuserar kokboken på mat som passar sommaren till. Tänk dig en härligt semesterfurkost, grillkväll, gott tilltugg gjort på sommarens bär och frukter.

Köp Mat i sommartid här

Det är dock inte bara sommaren utan passande nog med tanke på årstiden som kokboken släpps så är det även recept på mat som passar under våren och även hösten. Helt enkelt mat för hela sommarhalvåret med fokus på det som Sverige kan erbjuda denna årstid.

Prisbelönt för sin matfilosofi

Dahlgrens matlagningsfilosofi bygger på naturliga ingredienser och råvaror. Hans förmåga att komponera rätter med råvaror från naturen tillsammans med mer klassiska ingredienser har gjort hans mat väldigt populär.

Mathias matlagning har blivit flerfaldigt prisbelönt i tävlingar i Sverige. Han har vunnit priset som kockarnas kock inte mindre än åtta gånger och har även blivit belönad med Gastronomiska akademiens guldmedalj 2012.

På senare tid så syns Mathias Dahlgren ofta i de reklamfilmer han gör tillsammans med Hemköp. Reklamfilmerna handlar ofta om hur stjärnkocken fixar till vardagsmaten hemma.

Hur gammal är Mathias Dahlgren? Mathias är född den 10:e Mars 1969

Mathias Dahlgren's kokbok Mat i sommartid