Jamie Oliver är nog den kock tillsammans med Gordon Ramsay som har synts mest och i flest tv-program i världen. Jamie slog igenom internationellt i sitt tv-program "Den nakna kocken". Trots att nakenhet antyds i titeln så var det inget som Jamie bjöd tittarna på utan den nakna kocken syftade på att han lagade enkel mat.

Jamies popularitet i TV-rutan har också gjort honom till en väldigt populär kokboksförfattare. Jamie Olivers kokböcker har översatts till över 100 olika språk och getts ut över stora delar av världen. 

När du läser en kokbok av Jamie Oliver så kan du räkna med att det oftast är lättlagad mat med få ingredienser. Jamie Oliver har gett ut flera kokböcker på detta temat.

Jamie Oliver har gett ut över trettio kokböcker. Alla kokböcker av Jamie Oliver är inte översatta till svenska men ett tjugotal av hans böcker är det.

Även om fokuset för Jamie är på enkel mat så är det ett kök som han influerats väldigt mycket av och det är det italienska. Jamie Oliver har också gett ut flertalet kokböcker med italiensk mat.

Hur gammal är Jamie Oliver? Jamie Oliver är född den 27:e Maj 1975

Jamie Oliver's kokbok 7 sätt - Arton populära råvaror på sju olika sätt