Björn Frantzén är Sveriges stjärnkock nummer ett. Han har inte bara en restaurang utan två med tre stjärnor i Guide Michelin. Restaurangerna som Björn Frantzén driver som har tilldelats tre stjärnor är Restaurant Frantzén i Stockholm och Zén i Singapore.

Att få ta del av Björn Frantzéns recept och tips i en kokbok är verkligen smått unikt då det inte är många kockar som har lyckats med bedriften att få tre stjärnor i Guide Michelin. Björn är faktiskt den enda hittills(2022) i Sverige som mäktat med den bedriften.

Björn har jobbat på många restauranger med stjärnor runt om i Europa innan han valde att starta sina egna restauranger. Förutom Restaurant Frantzén så har han bland annat varit med och grundat The flying Elk, Brasserie Astoria och flera restauranger utomlands.

Björn Frantzéns kokböcker riktar sig inte bara till de som har ambitioner att få tre stjärnor i guide michelin utan han har gett ut flera kokböcker som passar bra för hemmakocken. I kokboken Frantzén så delar han med sig av recept från restaurangen men också mycket intressant fakta om hur teamet går tillväga och tänker när de skapar rätterna. En kokbok för alla matgourmander.

Björn har ett barn med diabetes och delar med sig av sina erfarenheter om att laga vardagsmat som passar en diabetiker i Björn Frantzens kokbok för diabetiker

Hur gammal är Björn Frantzén? Björn är född den 26:e Januari 1977

Björn Frantzén's kokbok Frantzén