Bisse Grenert började sin resa inom bakning och matlagning när hon blev anställd av Hembakningsrådet år 1959. Hon var då 26 år gammal och fortsatte jobba där tills 1993.
Hon var en omtyckt och väldigt driven kvinna som gjorde mycket gott för hembakningen och har bidragit med många receptklassiker som blivit väldigt populära hos både barn och vuxna.
Bisse Grenert publicerade sina recept i olika tidningar och magasin. På senare år skrev hon också kokböcker för barn och hennes bok "Vi bakar och lagar mat" har blivit en klassiker som funnits i väldigt många svenska hushåll. Bakboken för barn har tryckts i flertalet utgåvor sedan den först gavs ut 1994.
Hon var tidig med att använda sig av illustrationer och pedagoiska bilder som visade hur recepten skulle tillagas. Detta var något som gjorde att hennes recept blev väldigt populära bland barn och vuxna som ville baka tillsammans.
Bisse Grenert blev 80 år gammal och avled 2014.
Bisse Grenert's kokbok Vi bakar och lagar mat
Vi bakar och lagar mat
Boken släpptes 1 september 1993
Bokens beskrivning:Lätta recept som alla kan klara, stora som små. Boken vänder sig både till den som inte kan läsa så bra än och till den som nästan aldrig bakat eller lagat mat. Med denna bok till hjälp i köket blir det enkelt att lyckas!
Roliga, tydliga teckningar och kortfattade texter visar steg för steg hur man gör för att kunna baka och laga mat hur lätt som helst. Följer man bara instruktionerna kan man sedan enkelt göra sitt eget mellanmål och kanske till och med bjuda på middag!
Bland recepten finns förstås frallor, bullar, kakor och chokladbollar men även pizza, äppelpaj och muffins. Maträtterna är allt från kokt ägg och smörgåsar i våffeljärn till köttfärsbiffar, fiskgratin och pannkaka.
För idé och recept svarar Bisse Grenert, för teckningar och formgivning Marianne Lilliér.