Anna Bergenström har skrivit den smått legendariska kokboken Annas Mat. En kokbok som går att hitta i väldigt många svenska hushåll. Anna har gett ut flera kokböcker och släppte sin första kokbok redan 1974. Böckerna innehåller mycket tips och recept för den som vill bli duktig på att laga husmanskost.

Annas Mat som är den mest populära kokboken släpptes första gången 1981 och har det har gjorts flera nyutgåvor av boken. En av anledningarna till att Annas kokböcker blivit så populära är att de är väldigt pedagogiska vilket gör att alla kan känna sig som kungar i köket.

Hennes kokböcker och recept har nått sån popularitet och hon har blivit flerfaldigt prisbelönt. 1990 fick hon pris av Gastronomiska Akademien för hur hon har lärt ut sin matlagning till svenska folket. 2002 blev hon tilldelad titeln "Professors namn" av regeringen i Sverige.

Anna Bergenström har förutom att skriva kokböcker parallellt jobbat som matskribent på Dagens Nyheter och även som skribent i flera populära magasin som till exempel Damernas värld.

Hur gammal är Anna Bergenström? Anna är född den 15:e Februari 1940

Anna Bergenström's kokbok Annas mat kokbok