Davidathome : vi träffas i köket

  • Kategorier:
  • festmat
  • Utgivningsår: 15-09-2022
  • ISBN: 9789152715482

I boken får du en inblick i hur det är att driva restaurang i hemmet, där årets skiftningar styr både maten och livet på en ö. Du bjuds också på inspiration, metoder och recept.

Kom med till davidathome, hemma hos-restaurangen som ligger på ön Tranholmen, ett stenkast från Stockholms innerstadsbrus. Den drivs av kocken och sommeliern David Enmark och hans familj. Restaurangen är inspirerad av Kubas paladarer.

Här serveras det mat och dryck på hög nivå utan att krångla till det. David Enmark går sin egen väg. Han har varit kock på stjärnkrog, drivit Couscous catering och öppnade hemma hos-restaurang innan någon visste vad det var.

Många minns honom som glädjespridaren i Kockarnas kamp, där han kom trea bland Sveriges absoluta elit.

David bjuder i denna rikt fotoillustrerade bok på en unik receptsamling; en 4 rätters menu för varje månad under ett år. Läsarna får följa David och ta del av hans och familjens annorlunda och speciella vardag som krävs för att kunna driva en hemma hos-restaurang på ön dit man bara kan ta sig med båt, färja och på vintern en gångbro. Hans kök står för de små detaljerna som gör den stora skillnaden.