101 Cocktails du måste dricka innan du dör

  • Kategorier:
  • Drinkar
  • Utgivningsår: 28-08-2020
  • ISBN: 9789188397461

I årets uppdaterade utgåva har vi valt att presentera ännu fler gindrinkar i samarbete med Örjan Westerlund.

Bland recepten hittar du odödliga klassiker i originalrecept, som Dry Martini, Cosmopolitan och Bloody Mary, men även nyskapade, fräscha kreationer som blivit populära i New York, Paris och London.

Utöver cocktailrecepten finns handfast information om vad varje bartender med stil bör känna till om drinktyper, glasvarianter och fackuttryck.
Här ges också tips om redskap, ingredienser och sådant som är bra att tänka på vid tillredning. Med andra ord finns här allt en cocktail älskare behöver veta!

Stefan Lindström har varit bokförläggare för Grenadine i mer än 10 år och givit ut nästan 200 titlar om mat och dryck. Många har fått priser både i Sverige och internationellt.

Grenadine fick priset som världens bästa dryckesbokförlag i Kina 2017 och i Paris 2013. 2020 fick Grenadine priset för att varit ett av världens bästa dryckesbokförlag de senaste 25 åren. Grenadines böcker har sålt i över 30 länder och i mer än 3 miljoner exemplar.

Eliq Maranik har skrivit flera storsäljande mat- och dryckesböcker som fått priser både i Sverige och internationellt. Idag är böckerna översatta till 15 språk och utgivna i närmare 30 länder.